Wie zijn we Stichting SeniorenBelangen Heeze-Leende-Sterksel (SB) is een overkoepelende organisatie voor de senioren in Heeze-Leende. In het bestuur zitten afgevaardigden van de lokale bonden voor ouderen (KBO’s en PVGE). SB wil als belangenbehartiger van alle senioren in Heeze-Leende het aanspreekpunt voor de gemeente zijn voor alle zaken die met het ouderenbeleid te maken hebben.

Het is van strategisch belang dat de ouderen zoveel mogelijk met één stem spreken om zo goed gehoord te worden.

Samenstelling bestuur Dagelijks bestuur :


Carla Piscaer

Joop Spoorenberg, voorzitter
Jeroen Boschlaan 15
5591 BB Heeze
altLies van Bree, KBO Heeze, vice-voorzitter
Heezerenbosch 10a
5591 TA Heeze

 

altJozef (Jos) Hendriksen, secretaris
Schutboei 7
6029 RV Sterksel

 

 

 

alt

Jozeph Sweegers, penningmeester
Ds. Kremerstraat 6
5591 GH Heeze

 

 

 

 

 

 


Leden:

Toos Verhoeven

KBO Sterksel

Leontine Noordman

KBO Sterksel

Simone Hoven

KBO Leende

Gerard Hens

KBO Leende

Ben Odijk

KBO Heeze

Olga van Rijsewijk

Seniorenvereniging PVGE

Lotje Willemse Seniorenvereniging PVGE

Aanwezig bij de vergaderingen vanuit functie (geen lid van het bestuur):

Gonnie vd. Vorst

Coördinator steunpunt mantelzorg Cordaad Welzijn

 

 

 

Wat doen we
In de toekomst zullen senioren in toenemende mate en zo lang mogelijk voor zichzelf moeten gaan zorgen. Om hierop voorbereid te zijn moet beleid ontwikkeld worden voor zowel de zelfredzame ouderen, de kwetsbare ouderen en zij die afhankelijk zijn van zorg.

SB heeft in goede samenspraak met de gemeente Heeze-Leende voorstellen gedaan voor het te voeren ouderenbeleid. Deze voorstellen zijn verwoord in het seniorenbeleidsplan “Aan de Slag”. Daarin staan aanbevelingen op het terrein van wonen, zorg en welzijn. In september 2006 heeft de gemeenteraad dit seniorenbeleidsplan aangenomen als het gemeentelijk seniorenbeleid. Er vindt regelmatig overleg plaats met de gemeente over de uitvoering van het beleid.

Hoe doen we dat
Om het Seniorenbeleidsplan handen en voeten te geven heeft de SB de Werkcommissie Implementatie Seniorenbeleidsplan “WIS” opgericht. Binnen de WIS zijn meerdere project- en werkgroepen actief geweest op het terrein van wonen en op dat van zorg en welzijn. Klik hier voor meer informatie over de WIS.

Inmiddels zijn vele van de doelstellingen bereikt; bij andere is een aanzet tot realisatie gezien.  Het is nu een kwestie van volgen van langlopende onderwerpen en het geven van aandacht aan nieuwe ontwikkelingen.
Twee keer per jaar organiseert  SB een bijeenkomst waarvoor alle 55-plussers in Heeze-Leende worden uitgenodigd. Deze bijeenkomsten staan in het teken van de actuele maatschappelijke ontwikkeliungen waar alle senioren mee te maken krijgen. 

Adresgegevens Stichting SeniorenBelangen Heeze-Leende-Sterksel

Secretariaat:
Jos Hendriksen
Schutboei 7
6029 RV Sterksel
Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.

  • Wilt u op de hoogte blijven: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.