Lezing Domotica op 26 oktober

Naarmate u ouder wordt, nemen uw fysieke (lichamelijke) en soms ook uw cognitieve vermogens af. De verschijnselen die horen bij het proces van ouder worden treden bij ieder mens op.

Domotica zal nu en in de toekomst een belangrijke rol spelen in de woon- en leefomgeving op het gebied van Comfortabel-, Veilig- en Zorgeloos wonen.

Zo kan er bijvoorbeeld gebruik gemaakt worden van bewegingsmelders, deur en raam sensoren, alarmhorloges, alarmdruppels (GPS) alarmknoppen, om zo het een en ander in de gaten te kunnen houden. Maar denk bijvoorbeeld ook aan licht sensoren, een slimme deurbel, automatisch sluitende gordijnen, automatische verlichting of een persoonlijke assistent in de vorm van de Google Home of Alexa.

Alle denkbare oplossingen, toepassingen en combinaties zijn mogelijk. Dit alles kan eventueel afgestemd worden met de familie, mantelzorger(s), de wijkverpleegkundige, de alarmcentrale of met andere professionals.

Robin Smith van SMITH Senioren Service zal in een lezing op 26 oktober a.s. een toelichting geven over de verschillende mogelijkheden en toepassingen.

Gelieve u aan te melden. Dit kan via www.cursushuys.nl

 

Deze lezing zal gehouden worden volgens de richtlijnen van het RIVM.

 

Voor meer informatie over de bijeenkomst kunt u mailen naar steunpuntmantelzorghl@cordaadwelzijn.nl of bellen naar: 06-51861354, bereikbaar van maandag t/m donderdag.

 

In het kort:

Voor wie:             mantelzorgers uit gemeente Heeze-Leende

Waar:                  de Huiskamer in Leende, Dorpstraat 67 Leende.

Wanneer              26 oktober

Tijd                      19:30-21:30 uur

Deelname:           Gratis