Themamiddag over “ Senioren en een gezonde(re) leefstijl” 

Binnen de gezondheidszorg krijgen onderwerpen als voeding, beweging, bioritme en stress steeds meer aandacht. Deze leefstijlfactoren blijken veel meer invloed te hebben op onze gezondheid dan we eerder dachten. Wat kunnen we met deze kennis? Als voormalig huisarts en arts in de klinische psycho-neuro-immunologie zet Birgit Spoorenberg kennis over de werking van het lichaam en de medische literatuur om naar praktisch toepasbare adviezen voor iedereen.

Op vrijdag 7 december 2018 zal zij tijdens de Themamiddag van SeniorenBelangen Heeze-Leende-Sterksel daarover vertellen in Dorpshuis Valentijn te Sterksel. Aanvang: 14.00 uur.

 “Wat kunnen senioren zélf doen om gezondheid te stimuleren?”

 Programma: 

13.30 – 14.00 uur:

Ontvangst met koffie en thee

14.00 – 14.10 uur:

Welkom door dagvoorzitter.

14.10 uur – 15.00 uur:

Inleiding door Birgit Spoorenberg, arts.

Stil gestaan wordt bij onder andere het stress-systeem, het afweersysteem en hun belangrijke invloed op het behoud van gezondheid.

15.00 – 15.30 uur:

Pauze

15.30- 16.15 uur:

Tweede inleiding, waarin Birgit Spoorenberg vertelt over en nader in gaat op enkele veel voorkomende aandoeningen en ziektes bij ouderen, zoals suikerziekte, hart- en vaatziekten en ontstekingen.

En vooral wil ze laten zien wat je zelf allemaal kunt doen door bewuster om te gaan met voeding en met meer aandacht voor een gezonde leefstijl.

16.15 uur :

Afsluiting.

 

Na afloop kan nog even met de inleider en met elkaar worden

nagepraat in de foyer van Dorpshuis Valentijn.

 

Welkom:

Alle 55-plussers zijn van harte welkom.

Entree is gratis.

 

Aanmelden:

Gevraagd wordt vooraf aan te melden door mail voorzien van naam, woonplaats en het aantal personen waarmee u komt, te sturen naar: 55plusactief@gmail.com

Mocht mailen niet mogelijk zijn, dan kunt u zich telefonisch aanmelden op nummer 06 – 127 669 56.