Senioren en een gezonde(-re) leefstijl

Gepubliceerd op 9 december 2018 10:57

Onder dit thema werd op vrijdag 7 december 2018 een publieksbijeenkomst van Stichting SeniorenBelangen Heeze-Leende-Sterksel gehouden over voeding, beweging, bioritme en stress als leefstijlfactoren, die van invloed (kunnen) zijn op de gezondheid van mensen.

Door Birgit Spoorenberg, voormalig huisarts, die thans met veel passie cursussen over gezondheid geeft en als docent verbonden is aan de huisartsenopleiding, werd voor de pauze nader ingegaan op het stress- en afweersysteem en de invloed daarvan op het behoud van de gezondheid. Na de pauze stond ze uitvoerig stil bij een aantal aandoeningen en ziektes waarmee veel ouderen te maken (kunnen) krijgen. Vooral ging zij hierbij ook in op wat we zelf allemaal ter preventie kunnen doen, zoals door een bewuster voedingspatroon en door meer aandacht voor een gezonde leefstijl.

De Themamiddag was met ruim 100 aanwezigen opnieuw druk bezocht en bleek in een grote behoefte te voorzien.

En uit de vele waarderende opmerkingen na afloop vanuit het publiek kon worden opgemaakt dat velen zich met de informatie van deze middag gesterkt voelden of aangespoord werden met betrekking tot de eigen persoonlijke bijdrage aan een gezonde(-re) leefstijl.